Corona: tips voor werkgevers

Corona: wat kun je doen?tips werkgevers corona

  1. Welke regelingen zijn er voor ondernemers en zzp'ers? Is het aanvragen van de loonkostensubsidie via de NOW-regeling nu al verstandig? Zijn er andere mogelijkheden? Of kun je beter wachten met de aanvraag tot je meer inzicht hebt in het omzetverlies?
  2. Zorg voor een veilige werkplek.
  3. Kunnen medewerkers thuiswerken? Is thuiswerken een recht? Checklist thuiswerken voor werkgevers.
  4. Opnemen van (on)betaald verlof. Hoe ga je om met verloren uren? Welke vormen van verlof zijn er? 
  5. Zieke werknemers. Mag je vragen of je werknemer corona heeft?

 

Werknemer blijft thuis maar is niet ziek

Hoe ga je om met medewerkers die niet ziek zijn, maar wel uit angst voor besmetting thuisblijven? Hoe zit het wanneer de kinderen van je medewerker verplicht thuis zijn door sluiting van de scholen, kinderopvang en buitenschoolse opvang? 

verder lezen

 

Kun je een werknemer verplichten om ander werk te doen?

Wanneer er onvoldoende 'eigen' werk is of er andere prioriteiten zijn, kun je als werkgever een medewerker verplichten om ander werk te doen. Hoe ver kan dit gaan in de corona-crisis?

lees meer over verplicht ander werk doen of Ontslag door de corona-crisis

 

Verwante informatie

 

Goed werkgeverschap en goed werknemerschap

Zowel werkgevers als werknemers worden voor het blok gezet door de corona-crisis. Adviezen van de regering schuren met het arbeidsrecht: het kapstok-artikelen 'goed werkgeverschap' en 'goed werknemerschap' brengen hier uitkomst. Overleg samen hoe het werk zo veilig en goed mogelijk gedaan kan worden en hoe los je de thuissituatie op.

Weten hoe het zit? Neem contact met mij op met een vraag of om een afspraak te maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 


Twitter