HR-adviseur voor het mkb

Carla’s Consultancy is een zelfstandig gevestigd HR-adviesbureau in Hoogeveen en is gespecialiseerd in HRM-advies voor het mkb. Altijd één aanspreekpunt. Flexibele of vaste inzet naar behoefte: bij jullie op de zaak of bij mij op kantoor. Ik begrijp dat niet alles zich tussen 9 en 5 afspeelt en daarom ben ik ook buiten de reguliere kantooruren bereikbaar voor dringende zaken.

 

HR-advies naar behoefte 

Is jouw bedrijf te klein voor een eigen personeelsfunctionaris dan is HRM-advies op afroep een prima oplossing. Mijn opdrachtgevers kunnen mijn brede ervaring en expertise flexibel inzetten. Advies en begeleiding over alle vraagstukken rondom personeel: aannemen van personeel, functioneren, disfunctioneren, ontslagbegeleiding. Advies over wettelijke verlofregelingen: wat staat er in jullie cao? Verzuimbegeleiding en het verminderen van ongewenst verzuim. Personeelsdossiers opzetten of opschonen. 

 

Hr adviseur mkb inhuren? Besparen transitievergoeding.

 

 

 

 

HRM-advies in corona-tijd 

Sinds het begin van de corona-crisis was voor veel bedrijven de realiteit 180 graden gedraaid: van personeelstekort naar personeelsoverschot. Inmiddels wordt onze maatschappij stapsgewijs weer teruggevoerd naar een ‘nieuw normaal’ en nu is er zelfs sprake van een zeer krappe arbeidsmarkt: de krapste in jaren! Hoe ga je je organisatie inrichten? Moet je misschien afscheid nemen van mensen of is jouw bedrijf juist enorm gegroeid? Wat is de invloed op de werkzaamheden? Wat is het effect op leidinggeven? Wat is het effect op de business? Tip: stel een reorganisatie niet te lang uit. Hoe behoud je goede werknemers en hoe houd je hen betrokken of hoe zorg je ervoor dat ze blijven? Hoe geef je leiding op afstand: hoe voer je functioneringsgesprekken als jouw medewerker al een jaar thuis heeft gewerkt? 

 

Ondertussen heb je veel praktische vragen. Wat mag wel en wat mag niet? Hoe zit het wanneer je onvoldoende werk hebt: kun je medewerkers verplichten om ander werk te doen? Mag je je medewerkers temperaturen? Medewerkers blijven thuis uit angst voor besmetting? Zieke medewerker wil nog niet re-integreren uit angst voor besmetting. Kun je het loon dan stopzetten? 

 

 

Interim-HR 

Wanneer de P&O-afdeling of HR-afdeling tijdelijk onderbezet is door zwangerschap, ziekte, topdrukte of heb je behoefte aan meer expertise, dan kun je contact met me opnemen voor interim HR-diensten zoals een zwangerschapsvervanging of een opdracht op projectbasis: bijvoorbeeld het opstellen van functieomschrijvingen of een personeelshandboek. Een externe partij heeft als voordeel dat er met een onafhankelijke en frisse blik wordt gekeken naar de organisatie. Medewerkers en directie ervaren dat als zeer prettig.  

 

Lees meer over interim-HR diensten van Carla’s Consultancy 

 

interim-hr-advies-hoogeveen

 

 

 

 

Personeelsbeleid opzetten of professionaliseren

Ondernemers met personeel staan niet te trappelen om bezig zijn met uitzoekwerk en papierwerk rondom personeel. Het arbeidsrecht en de cao veranderen voortdurend en om dat allemaal bij te houden kost veel tijd. Personeelsbeleid: van eenvoudig en doelmatig tot heel uitgebreid: alles is mogelijk. Belangrijk is dat het bij jouw bedrijf en personeel past.  

 

Begin bij de basis 

De basis is: een goede arbeidsovereenkomst. Daarnaast is het belangrijk voor medewerkers dat taken, afspraken en huisregels duidelijk zijn. Het maken van functieomschrijvingen of het herschrijven van de bestaande is een begin. Het opstellen van een huishoudelijk reglement (bedrijfsreglement) of een personeelshandboek is een logisch vervolg. 

 

HRM-advies: ik kan je helpen! 

 

interim hr  personeelsdossier mkb

 

 

 

 

 

Personeelsdossiers

De loonadministratie kent bepaalde administratieve verplichtingen vanuit de belastingdienst. Het loon of salaris moet op tijd betaald worden. Al gauw ontstaat er behoefte om meer vast te leggen dan de salarisgegevens en het personeelsdossier is geboren. Hoe moet je dat goed doen en wat mag je niet in het dossier opnemen? Hoe zit het met bewaartermijnen en de privacy (AVG) van je werknemer? Heeft iedereen een goede arbeidsovereenkomst? Zo niet, hoe kun je dat snel op een praktische manier oplossen? Help: mijn werknemer wil zijn personeelsdossier inzien. Wat zijn de regels hierover?

 

Verder lezen over personeelsdossiers

 

Ontslagzaak? 

Zonder dossier is gedwongen ontslag vaak een kostbare zaak. Pas dan kom je erachter hoe waardevol een goede arbeidsovereenkomst is en een huishoudelijk reglement of personeelshandboek. Vaak zie ik knip- en plakwerk van bestaande contracten en het ontbreken van belangrijke paragrafen in arbeidsovereenkomsten. Of er staan bepalingen in die niet geldig zijn. Kom je eruit met een vaststellingsovereenkomst, dan staat er vaak een hoge ontslagvergoeding tegenover. 

 

meer lezen over ontslagbegeleiding

 

Over Carla’s Consultancy

 

hr adviseur inhuren flexibel

 

 

 

 

 

Carla’s Consultancy is een adviesbureau dat gespecialiseerd is in personeels- en organisatieadvies voor het mkb. Ik adviseer je over en begeleid je met alle personeelsvraagstukken. Carla heeft ruime ervaring op HR-gebied en is sinds 2014 zelfstandig. In bedrijven zonder eigen personeelsfunctionaris of HR-adviseur doet de directeur personeelszaken ‘erbij’ of zijn de taken gedelegeerd aan een medewerker zonder HR-achtergrond. Is jouw bedrijf te klein voor een eigen P&O-adviseur dan kun je kiezen voor flexibel professioneel personeelsadvies van Carla’s Consultancy. Ruime ervaring in diverse branches en verschillende cao's. 

 

Wat klanten zeggen:

"Als interim-directeur heb ik gedurende een langere periode goed kunnen samenwerken met Carla. Carla is een ervaren HR-businesspartner die op strategisch-, tactisch- en operationeel terrein een bijdrage kan leveren. Zij kan op een professionele wijze snel inspelen op veranderde omstandigheden."

"Ons bedrijf is te klein voor een eigen HR-adviseur. De personeelsadministratie wordt door de boekhouder gedaan, maar ik heb geregeld professioneel personeelsadvies nodig. Carla kent ons bedrijf maar ook de mensen. Het grote voordeel van een freelance HR-adviseur is dat ik op elk moment van de week advies kan vragen. Als het belangrijk is, kan ik Carla ook 's avonds en in het weekend bereiken. Hoewel zij meerdere opdrachtgevers heeft, sta ik altijd weer te kijken van haar dossierkennis."

"Het grote voordeel van een 'eigen' freelance P&O-adviseur is: flexibele inzet naar behoefte en de inbreng van kennis en ervaring in onze onderneming".

"Wij hebben zelf een HR-afdeling, maar hebben er voor gekozen om een extern bureau functie-omschrijvingen op te laten stellen. Met Carla's professionele en onpartijdige inbreng is de opdracht prima afgerond. Wij wisten niet dat functiebeschrijvingen ook heel belangrijk zijn bij een eventuele reorganisatie of ontslagzaak."

 

 

Neem contact met mij op om een vrijblijvend en een kosteloos kennismakingsgesprek aan te vragen!

 

Gerelateerde informatie

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in de volgende onderwerpen:

 

 

Carla’s Consultancy is actief in heel Noordoost-Nederland, bijvoorbeeld in: Hoogeveen, Assen, Emmen, Meppel, Zwolle, Enschede, Hengelo.


Twitter