Beëindiging van rechtswege

Dit houdt in, dat de arbeidsovereenkomst 'vanzelf' eindigt. Dat kan het geval zijn doordat de einddatum van het contract  is bereikt. Je hoeft het contract niet op te zeggen en er is geen ontslagvergunning vereist.

Wet Werk en Zekerheid

Let op: met de komst van de Wet Werk en Zekerheid moet een werkgever bij een contract voor bepaalde tijd van 6 maanden of langer de werknemer minstens één maand voor afloop van het contract schriftelijk informeren of het contract voortgezet wordt en zo ja, onder welke voorwaarden. Je hoeft niet aan te geven waarom je al dan niet het contract verlengt. Als je dit niet (op tijd) doet, loop je het risico dat je de werknemer één bruto maandsalaris moet betalen. De werknemer moet deze boete dan wel binnen twee maanden opeisen.

Meer weten over de Wet Werk en Zekerheid of de Transitievergoeding?

Carla's Consultancy is gespecialiseerd in HRM-advies voor het MKB. Neem contact met mij op als je een keer vrijblijvend van gedachten wilt wisselen.


Twitter

  • @CarlaMol1Thu 27 June

    Partners krijgen sinds 1 januari 2019 één werkweek geboorteverlof als hun vrouw of partner is bevallen. Er kan in j… https://t.co/Mk3NXFalYr