Advies werknemers

Bij een nieuwe baan of functie komt -als het goed is!- papierwerk om de hoek kijken en veel mensen zien er tegen op om de arbeidsovereenkomst eens kritisch te bekijken. "Het zal wel goed zijn" of "ik vertrouw erop" zijn veelgehoorde kreten, maar meten is weten! Een foutje is snel gemaakt en een ondertekend contract is immers rechtsgeldig.....

Als je dienstverband op initiatief van je werkgever wordt beëindigd, heb je mogelijk recht op de wettelijke transitievergoeding, ook als je dienstverband eindigt na langdurige ziekte. Het kan ook zijn, dat je al eerder recht hebt op een vast dienstverband omdat de zogenoemde ketenbepaling veranderd is.

 

Uitleg over je contract

Maar klopt het wel wat in je arbeidsovereenkomst staat? Wat hoort er in een contract te staan en wat mag er niet in staan? Mag er een proeftijd staan in mijn tijdelijke contract? Moeten werkgever en werknemer beide een nieuw contract ondertekenen bij een functiewijziging? Mag een werkgever zomaar mijn standplaats aanpassen? Ik krijg een functie in een lagere loonschaal, kan mijn werkgever zomaar mijn salaris en andere arbeidsvoorwaarden aanpassen?

 

Brievenservice

Wij kunnen je helpen om een goede brief op te stellen zodat je reactie schriftelijk en op tijd bij de tegenpartij binnen is. 

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met Carla's Consultancy om een afspraak te maken om even je arbeidsovereenkomst te bekijken.


Twitter

  • @Thu 1 January