Advies voor particulieren

Bij een nieuwe baan of functie komt -als het goed is!- papierwerk om de hoek kijken en veel mensen zien er tegen op om de arbeidsovereenkomst eens kritisch te bekijken. "Het zal wel goed zijn" of "ik vertrouw erop" zijn veelgehoorde kreten, maar meten is weten! Een foutje is snel gemaakt en een ondertekend contract is immers rechtsgeldig.....

Wat betekent de Wet Werk en Zekerheid voor mij?

Als je dienstverband 2 jaar of langer heeft geduurd en het is op of na 1 juli 2015 geëindigd, heb je mogelijk recht op de wettelijke transitievergoeding, ook als je dienstverband eindigt na langdurige ziekte. Het kan ook zijn, dat je al eerder recht hebt op een vast dienstverband omdat de zogenoemde ketenbepaling veranderd is.

Klopt je contract?

Maar klopt het wel wat in je arbeidsovereenkomst staat? Wat hoort er in een contract te staan en wat mag er niet in staan? Mag er een proeftijd staan in mijn tijdelijke contract? Moeten werkgever en werknemer beide een nieuw contract ondertekenen bij een functiewijziging? Mag een werkgever zomaar mijn standplaats aanpassen? Ik krijg een functie in een lagere loonschaal, kan mijn werkgever zomaar mijn salaris en andere arbeidsvoorwaarden aanpassen?

Brievenservice

Wij kunnen je helpen om een goede brief op te stellen zodat je reactie schriftelijk en op tijd bij de tegenpartij binnen is. Als je niet op tijd reageert, kan je dit veel geld kosten!

Meer informatie?

Neem vrijblijvend contact op met Carla's Consultancy om een afspraak te maken om even je arbeidsovereenkomst te bekijken.


Twitter

  • @CarlaMol1Thu 27 June

    Partners krijgen sinds 1 januari 2019 één werkweek geboorteverlof als hun vrouw of partner is bevallen. Er kan in j… https://t.co/Mk3NXFalYr