Eenzijdig wijzigingsbeding

Een eenzijdig wijzigingsbeding is een bepaling in de individuele arbeidsovereenkomst. Wanneer je arbeidsvoorwaarden eenzijdig wilt wijzigen, kun je je beroepen op dit beding. Zowel met als zonder dit beding kun je nooit 'zomaar' arbeidsvoorwaarden eenzijdig wijzigen. Een eenzijdige wijziging houdt voor de werknemer meestal een verslechtering in. Met verbetering van arbeidsvoorwaarden heb ik nog nooit problemen gezien........ 

 

Geen eenzijdig wijzigingsbeding

Als je werknemer niet akkoord gaat met de voorgestelde wijziging moet je in principe naar de rechter om toch de wijziging door te kunnen voeren. Heb je wel een wijzigingsbeding en volg je mijn stappenplan, dan heb je geen toestemming van de werknemer nodig en zal hij naar de rechter moeten stappen om zijn gelijk te halen.

Dit is wel heel kort door de bocht uitgelegd! Een eenzijdige wijziging (verslechtering) van arbeidsvoorwaarden is een heel proces waar je wederzijdse belangen zorgvuldig moet afwegen. Om een goede verstandhouding tussen werkgever, werknemer en eventueel de ondernemingsraad in stand te houden is communicatie en zorgvuldigheid van doorslaggevend belang.

 

eenzijdig wijzigen arbeidsovereenkomst arbeidsvoorwaarden

 

 

 

 

 

 

 

 

Verder lezen over het eenzijdig wijzigen van arbeidsvoorwaarden?

 

Wellicht ben je ook geïnteresseerd in:


Twitter